10/2/14

ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα, για την Κέρκυρα
Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας
Επικεφαλής: Γιώργος Ραιδεστινός

Δελτίο Τύπου

Ρουσφετολογικές και παλαιοκομματικές οι άρον-άρον αλλαγές στον «Καλλικράτη» που προωθεί η κυβέρνηση.

Κέρκυρα, 10/02/2014
 
Πανικόβλητοι ενόψει της επερχόμενης ήττας των κυβερνητικών και μνημονιακών σχημάτων στις δημοτικές εκλογές, οι κυβερνητικοί παράγοντες καταφεύγουν σε κάθε λογής πραξικοπήματα.
  • Μετέφεραν την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών, με προφανή στόχο να μειώσουν τη συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη, ιδιαίτερα κατά τον δεύτερο γύρο.
  • Αφαίρεσαν το νόμιμο δικαίωμα ψήφου από τους μετανάστες που ζουν επί χρόνια στη χώρα μας και έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
  • Συντηρούν επικοινωνιακά τη συζήτηση για το χωροταξικό του «Καλλικράτη», καλλιεργώντας «σενάρια» για αλλαγές της τελευταίας στιγμής και παίζοντας με την αγωνία των κατοίκων της Κέρκυρας και των άλλων νησιών για την ανάγκη να σπάσει ο Δήμος!
Η παράταξή μας «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» υπενθυμίζει τις θέσεις της, που είναι πάγια εκφρασμένες, περιλαμβάνονται στην ιδρυτική μας διακήρυξη, και ισχύουν απολύτως για τα διάφορα σενάρια που αφήνονται να διαρρέουν και αφορούν πρωτίστως τον Δήμο Κέρκυρας:
  1. Διαφωνήσαμε εξαρχής τόσο με το θεσμικό όσο και με το χωροταξικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε από τον «Καλλικράτη».
  2. Ήμασταν εξ αρχής και είμαστε κάθετα αντίθετοι με την αρχή «ένα νησί, ένας Δήμος» που καθιέρωσε ο «Καλλικράτης».
  3. Είμαστε υπέρ της ριζικής ανατροπής του «Καλλικράτη» και της διαμόρφωσης ενός νέου θεσμικού και χωροταξικού πλαισίου αυτοδιοίκησης.
  4. Ειδικά ως προς τη χωροταξική διάρθρωση του Δήμου, έχουμε επανειλημμένα προτείνει την αντικατάσταση του αμιγώς ποσοτικού και πληθυσμιακού κριτηρίου, από μία δέσμη λειτουργικών κριτηρίων/προϋποθέσεων βιωσιμότητας του Δήμου: (α) τη διευκόλυνση της ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών στα δημοτικά δρώμενα, (β) την οικονομική ευρωστία και την επιχειρησιακή ικανότητα του Δήμου, (γ) το σεβασμό σε πολιτιστικές/ιστορικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και (δ) τις γεωμορφολογικές συνθήκες κάθε περιοχής (ιδίως σε σχέση με τη νησιωτικότητα, ορεινότητα κ.λπ.).
Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις άρον-άρον, μεμονωμένες και απολύτως εμβαλωματικές μεταβολές, οι οποίες έχουν ευθέως ρουσφετολογικό και παλαιοκομματικό χαρακτήρα, όπως αυτές που προωθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, εξαγγέλλοντας μεταβολές αιφνιδιαστικά και επιλεκτικά, τρεις μόνο μήνες πριν τις εκλογές!

«ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα»
Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου