28/9/10

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΜΟΪΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΣΩΤΗΡΗ ΜΙΚΑΛΕΦ

Τον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ επισκέφθηκε την Τρίτη 28/9 ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» και υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης.
Έγινε αναλυτική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα του σημερινού Δήμου Κερκυραίων, στην προοπτική λειτουργίας του νέου «Καλλικράτειου» Δήμου Κέρκυρας.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν:
·        Η οικονομική κατάσταση του Δήμου και ο τρόπος εξυπηρέτησης του χρέους, σε συσχετισμό με τους θεσμοθετημένους και μη αποδιδόμενους πόρους από την Κεντρική Διοίκηση προς την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.
·        Η διασφάλιση της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
·        Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και η ανάγκη αντιμετώπισής του, με το αναγκαίο έργο οδικής παράκαμψης της Πόλης και τη δημιουργία Περιφερειακών parking και δικτύου δημοτικής συγκοινωνίας (mini bus).
·        Η απαράδεκτη κωλυσιεργία στο θέμα της σύστασης Φορέα Διαχείρισης της Παλαιάς Πόλης στα πλαίσια των απαιτήσεων λειτουργίας της ως Μνημείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO.
·        Η κοινωνική πολιτική του Δήμου (δομές πρόνοιας, ορφανοτροφείο, γηροκομείο).
·        Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, εργοστάσιο επεξεργασίας, κομποστοποίηση.
·        Η απόδοση σε λειτουργία του έργου της Λαϊκής Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου